Hogyan válasszunk matracot gyermekünknek?

Hogyan válasszunk matracot gyermekünknek?
2019.10.17. 15:12:54
0
766

Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot gyermekünk számára?

Fontos, hogy felelősséggel közelítsük meg a "Hogyan válasszunk matracot egy gyermeknek" kérdést, mert gondoljunk bele:  a gyermek megfelelő testtartása és pihentető alvása fontos tényező a fejlődése kapcsán. A gyermekmatrac kiválasztásánál fontos követelmény a hipoallergén hatás, valamint a matrac tartóssága, hiszen a gyerekek szeretnek játszani és ugrálni az ágyon. 

Fontos a részletes tájékozódás a gyermekágy kiegészítők kiválasztásakor, hiszen mind befolyásoló tényező, mely segít a megfelelő kiválasztásában.  

Típusok és modellek

Rugós vagy rugó nélküli matracot válasszunk gyermekünknek? Az ortopédia ebben a kérdésben egyértelmű választ ad - a legjobb a rugó nélküli. Ennek a típusnak egyértelmű előnyei vannak a rugós matracokkal szemben: 

  • helyesen osztja el a nyomást a test különböző részein ;
  • ortopéd hatással rendelkezik;
  • nem gyűjti össze a port;
  • veszélytelen és praktikus választás, a gyerekek bátran játszhatnak, ugrálhatnak is a matracon
  • hosszabb az élettartalma.

Alternatív megoldásként rugós matracot is vásárolhatunk, de ott javasolt a független rugós blokkkal rendelkező matrac. Ez tökéletesen vízszintes állapotot hoz létre a gyermek gerincénél, és nem horpad be, mint egy függőágy.

A keménység fokai


A matrac kiválasztásakor vegyük figyelembe annak keménységét. Figyeljünk a gyermek életkorára, mert fontos az izom-csontrendszer, a mozgáskoordináció és ezek kialakulási folyamatának figyelemmel kísérése:

  • 3 év alatti gyereknek válasszon nagy keménységű kókuszrost töltettel készült modellt. 
  • az idősebb, nagyobb gyermekeknek jobb, ha közepes vagy mérsékelt keménységű modellt vásárolunk, amely optimális lesz a gerinc és a testtartás helyes kialakulásában.

Huzat és töltőanyagok 

A gyermek szervezete hajlamosabb az allergiás tünetekre . Amikor matracot választunk gyermekünknek, figyeljünk a töltőanyagok természetes összetételére:

  • fenntartja az optimális testhőmérsékletet;
  • nem hoz létre elektrosztatikus feszültséget;
  • nem váltanak ki  allergiás reakciókat;

Az ortopéd gyerekmatracok gyártásához felhasznált anyagok közül a leggyakoribbak: természetes és szintetikus latex, kókuszrost, penopoliuretán hab. 

Fontos a matrac huzatának megfelelő kiválasztása is. A helyes választás a praktikus és környezetbarát Twinkle anyag, amely hipoallergén és nagymértékben légáteresztő .

Méretek

Mielőtt elindul matracot vásárolni, fontos, hogy előtte mérje meg helyet az ágyban. A hálóhelynek tökéletesen síknak, dudorok és kitüremkedések nélkülinek, valamint a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie. A túl nagy matrac nem fér bele a kiságyba, ami kellemetlenséget okoz, és olyan rések alakulhatnak ki, amelyekbe a baba keze, lába beleakadhat. A csecsemők számára készült matracok legnépszerűbb méretei: 60x120 és 65x125 cm, 3 éves kortól idősebb gyermekeknek 80x190 és 90x190 cm. 

Válasszon kiváló minőségű matracot megfizethető áron a HIGHFOAM márka hivatalos weboldalán.

Hozzászólások:

Hozzászólás írása

Figyelem: HTML szimbólumok tiltva vannak!