Hogyan válasszunk matracot?

Hogyan válasszunk matracot?
2019.10.17. 15:03:19
0
878

A legfontosabb tudnivalók a matracokról, avagy hogyan kell matracot választani

A kényelmes és egészséges alvás nagyban az ágy megfelelő felszereltségétől függ. Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot úgy, hogy az megfeleljen az összes minőségi és kényelmi kritériumnak, ne legyen túl puha, de túl kemény sem, ellenálljon a terhelésnek és megfelelően időtálló legyen? A megfelelő matrac kiválasztásához meg kell ismerni néhány alapvető, kulcsfontosságú momentumot.

A matracok szerkezeti jellemzői, különlegességei

Matracvásárlás előtt meg kell ismerkednünk a különféle modellek tervezési jellemzőivel, különlegességeivel, különbségével, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk. Két fő típus létezik napjainkban a piacon: a rugós és rugó nélküli matracok, melyek rugózása, puhasága és merevsége jelentősen különbözik egymástól. Melyiken kényelmesebb, pihentetőbb az alvás? Mindenekelőtt a matrac kiválasztását a fiziológiai tulajdonságok, az orvosi ajánlások és a személyes preferencia befolyásolják.


Rugós matrac modellek

Ennél a típusnál két kategóriát különböztetünk meg a rugós blokkok típusai szerint:

  • Függő "Bonnell": Minden rugót acélhuzal spirál tart össze. Nyomás hatására egyszerre reagálnak, ami némi kellemetlenséget okozhat az alvó ember számára. 
  • Független: Minden rugót külön vastag szövet burkolatban helyeznek el. Nyomás hatására a rugók egymástól függetlenül működnek, egyenletesebben osztják el a terhet és igazodnak az alvó ember alakjához.


Rugó nélküli matrac modellek

Kétségei vannak, hogy melyik típusú matracot válassza, melyik a jobb? Ismerje meg jobban a rugó nélküli modelleket.

Az ilyen termékek alapja monolit vagy halmozott rétegekből készülő, fémszerkezetek nélküli felépítés. Ez az eljárás lehetővé teszi bármilyen keménységű matracok előállítását: lágy latextől egészen a kemény fajtájú kókuszrostig.

A HIGHFOAM márka kínálatában nagyon kényelmes rugó nélküli modelleket találnak, különféle töltési lehetőségekkel:

  • Természetes latex. A természetes töltőanyag egy rugalmas hab, porózus szerkezettel. A test kontúrjait követi, miközben a gerincét a megfelelő helyzetben tartja. 
  • Szintetikus anyagok (poliuretán hab, nem természetes latex, waterlatex stb.). Elég merev, rugalmas termékek, melyek tökéletesen ellenállnak a jelentős terheléseknek. Sokuk rendelkezik "memória hatással"
  • Latexált kókuszrost. Természetes töltőanyag merev felülettel és magas szintű anatómiai hatással. A kemény ágy szerelmeseinek vagy akár orvosi ajánlásra a gerinc problémákkal küzdőknek. Számukra ez lehet az egyik legjobb megoldás.
Hogyan válasszunk ki a tökéletes matracot?

Hogyan kell kiválasztani egy kiváló minőségű és megbízható matracot hogy az nyugodt, és pihentető alvást biztosítson Önnek? Ebben segítünk itt és most!

A matrac kiválasztásánál figyelembe kell venni a legfontosabb kritériumokat: súly, életkor és egészségi állapot. 

Az ortopéd szakemberek szerint a túlsúlyos embereknek a legjobb kemény matracokon aludni, vékony embereknek - közepesen kemény (lágyabb) matrac ajánlott, az átlagos testfelépítésű emberek pedig bármilyen matracot használhatnak. Előnyösebb választás azonban a közepes keménységű, lágyabb matrac. Nagy súllyal rendelkező emberek számára határozottan ajánlott a kemény matrac.A matrac kiválasztásakor az életkor nagyon fontos, az orvosok azt javasolják, hogy az időskorúak inkább lágy matracokat vásároljanak, hogy elkerüljék a gerinc és vérkeringés problémákat, az ezzel kapcsolatos tüneteket, megbetegedéseket.

A Highfoam kifejlesztett egy egyedülálló matracot párok számára - ami egy rugós matrac ortopéd monoblokkkal, amely két részből áll: férfi és női oldalból. Ez a független rugókkal ellátott rugós matrac lehetővé teszi azt, hogy ha a pár egyik tagja forgolódik, a matrac másik fele mozdulatlan maradjon, biztosítva így a nyugodt alvást a pár mindkét felének. 


A matracnak teljes mértékben meg kell felelnie az ágy méretének, nem lehet túl rövid vagy hosszú.

Hogyan számolja ki mekkora matracot kell venni? Ez nagyon egyszerű A matrac hosszúsága legyen 20 cm-rel több, mint az Ön magassága.

A highfoam.hu webáruházunkban különféle keménységű és különféle töltőanyagokkal készült ortopéd matracok széles választéka vásárolható meg. Ha segítségre van szüksége a megfelelő matrac kiválasztásához, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. A jó matrac befektetés az egészségbe és a pihentető, nyugodt alvásba.

Hozzászólások:

Hozzászólás írása

Figyelem: HTML szimbólumok tiltva vannak!